בשרדלישס

קציצות שיפטה

90 דק' הכנה, מנה מנחמת ליום סגריר

קציצות מהעדה הכורדית עם טוויסט ישראלי ! בהחלט מנה מנחמת.  

מצרכים לתערובת קציצות:

500 גרם בשר טחון (הקציצה המקורית היא עם בשר צוואר או צלעות)

2 כוסות גרישה (בורגול דק)

2 בצלים בינוניים

1 כפית שטוחה כורכום  

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מצרכים לרוטב  

3 בצלים גדולים

כוס מלאה של גרגירי חומוס

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

2 כפות שמן

5 כוסות מים רותחים

אופן הכנת הרוטב:

  1. קוצצים לקוביות את הבצלים ומניחים בצד, מחממים סיר רחב מאוד על להבה בינונית במשך 2 דק'.
  2. מכניסים את השמן לסיר ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד עד שהבצל ניהיה שקוף.
  3. מוסיפים את הטבלינים ומערבבים
  4. מוסיפים את המים הרותחים ואת החומוס, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.

אופן הכנת השיפטה:

  1. לתוך קערה קוצצים את הבצלים לקוביות סופר קטנות
  2. שוטפים היטב את הגרישה , מסננים מנוזלים ומוסיפים לקערה
  3. מוסיפים את הבשר הטחון , את התבלינים ולשים הכל עם היד היטב היטב.
  4. יוצרים כדורים יחסית גדולים ומכניסים לסיר
  5. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה
  6. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה.

בתאבון !

הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button