דלישסמתוקים

חטיף סולת תמרים ודבש

עוגיה עם הרבה נוסטלגיה

חטיף סולת ותמרים

זיכרון של בית סבתא , רגעים מתוקים עם המשפחה

מצרכים:

1 קילוגרם סולת פחות כוס
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
 1  סוכר וניל
1 כוס שמן חם
2 כפות סוכר דמררה או רגיל
 1 וחצי כוסות מים חמים

להכנת המילוי:
1 חבילה תמרים בואקום
1 קופסה ממרח תמרים
חצי כפית קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים

להכנת הדבש:
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
 1 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון ופרוסה של לימון

כשהסירופ דבש שלנו מוכן, ניתן להוסיף בסוף הבישול כפית דבש או כפית קרונפלור מעורבבת עם מעט מים להוסיף ולערבב (זה לקבלת דבש מבריק ויפה)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה נשים סולת, נוסיף שמן רותח ונערבב.
נוסיף אז את שאר המצרכים ונערבב עד לקבלת בצק נעים.
ניתן לבצק לנוח למשך חצי שעה בערך.

בינתיים נכין את המילוי:
נחמם את ממרח התמרים ממש מעט במחבת, ונוסיף את שאר המצרכים
נערבב ונצנן מעט.

להכנת העוגיות:
נחלק את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
נרדד בין שני ניירות אפייה.
נשים את התמרים, נגלגל לרולדה ונחתוך לפרוסות.
נטגן בשמן עמוק וחם על אש בינונית.
נקרר ונטבול בדבש חם על גז דלוק.
אפשר לאפות במקום לטגן.

להכנת הדבש:
נשים סוכר ומים ונערבב
ניתן לנוח כמה שעות
נבשל בערך עשרים דקות ונוסיף מיץ מלימון וסוכר וניל..

בתאבון !

הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button