בשרדלישס

מפרום תפוח אדמה

60-70 דק' הכנה מנה מושלמת לסעודה משפחתית

מנה שווה לארוחת שישי בערב

מצרכים לתערובת קציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1 כף שמן קנולה

1 ביצה L

1 בצל בינוני מגורד דק

1 מלח כפית שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון

שן שום כתושה

מצרכים לתפוח אדמה לטיגון:

7 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות שמן קנולה לטיגון

1 כוס קמח לבן (לקימוח תפוח האדמה)

1 ביצה L טרופה

מצרכים לרוטב:

2 כפות שמן קנולה

1 בצל בינוני חתוך לרצועות

4-5 עגבניות בינוניות (כמה שיותר בשלות ורכות)

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה חריפה

כף גדושה של פפריקה מתוקה

2.5 כוסות מים

אופן הכנה

1. מערבבים את כל המצרכים של הקציצות בקערה.

2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים בצורת כריך פרוסות בינוניות.

3. ממלאים כל פרוסת תפוח אדמה בתערובת הבשר.

4. מחממים שמן במחבת (2 כפות), טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בקמח, מנערים למניעת עודפים ולאחר מכן טובלים בביצה טרופה, מטגנים משני הצדדים עד השחמה ומניחים בצד.

5. הכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים (2 כפות שמן) בצל חתוך לרצועות עד הזהבה.

בינתיים קולפים את העגבניות החלוטות (10 דקות במים רותחים בקערה) וחותכים לריבועים.

6. כשהבצל זהוב מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ועגבניות, ומערבבים עד שהרוטב מצטמצם, בערך 5 דקות.

7. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומערבבים.

8. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

9. מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים ומערבבים.

10. מניחים את פרוסות תפו"א בסיר בעדינות, מערבבים בתנועות סיבוביות של הסיר בעדינות ומניחים על הגז על להבה בינונית כ- 40-45 דקות בישול. במהלך הבישול אפשר לשפוך בעזרת כף מהרוטב על תפוחי האדמה.

בתאבון !

הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button