דלישסמתוקים

קרמבו ביתי

קרמבו וניל ביתי וקלאסי

יש מישהו שיכול לעמוד בפני קרמבו? הקרמבו הביתי הרבה יותר טעים מהקנוי – בוודאות!

לעוגיות:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
1/2 כוס קמח מנופה (ניתן גם קמח כוסמין)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1-2 כפות חלב קר

למרנג:
3 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1 כוס סוכר
3 כפות מים פושרים
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
200  גרם ( 2 חבילות) שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה: 

עוגיות

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • במעבד מזון שמים חמאה, סוכר, קמח, וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורה של דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-7 ס"מ.
  • מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות או עד שהן מזהיבות. מצננים לחלוטין לפני הזילוף.

מרנג :

  • בקערת מיקסר שמים יחד חלבונים ומלח.
  • בסיר קטן שמים סוכר ומים ומחממים עד להמסה של הסוכר ועד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של כ-115-118 מעלות. במהלך ההכנה, כשהסירופ מגיע ל-105 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית.
  • כשהסירופ מוכן מסירים מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים אותו לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה מאוד.
  • מקציפים את המרנג במשך 8-10 דקות או עד שהוא יציב מאוד והקערה מרגישה נעימה למגע. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הוניל.
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס"מ ומזלפים בצורה נדיבה על גבי כל עוגיה לגובה.
  • מצננים את העוגיות במקפיא במשך כשעה.
  • ממיסים את השוקולד ושמים בתוך כוס גבוהה.
  • מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב.
  • טובלים את הקרמבו בתוך השוקולד המומס, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים על התבנית להתייצבות. מצננים כ-10 דקות במקפיא ומגישים.

טיפ: אפשר לקשט את הקרמבו מיד לאחר הציפוי בהפתעות מתוקות כמו: אגוזים קצוצים, פיסטוק טחון, סוכריות צבעוניות, מרשמלו וכו'

בתאבון!

הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Check Also
סגירה
Back to top button