
מרק קליל בריא והעיקר טעים!
מצרכים:
2 בצל בינוני חתוך גס
2 גזר גדול חתוך לרבעים
2 בטטה בינונית קלופות חתוך לרבעים
2 כוסות קוביות דלעת
2 שיני שום כתושות
2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוץ גס
2 ליטר מים רותחים
3 כפות שמן זית
5 כוסות מים רותחים
1/4 כפית כמון
1/4 כפית חוויג'
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר בינוני עם השמן זית את הבצל והשום ולאחר דקה מוסיפים את את הסלרי ומטגנים 2 דק' נוספות
- מוסיפים את הגזר הבטטות והדלעת מערבבים ומטגנים כ 15 דק'
- מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40-50 דק' עד לריכוך הירקות.
- מסננים את המים לסיר נפרד, ומעבירים את הירקות לטחינה במעבד מזון או באופן ידני עם מוט טחינה עד קבלת מחית כתומה ללא גושים.
- מוסיפים תבלינים וחצי ממי הבישול לירקות וממשיכים בטחינה עד קבלת המרקם הרצוי.
בתאבון !