טבעי לי

רוצים לשמור על משקל תקין, ולאכול בריא וטעים במיוחד בתקופת החורף? – חלק ראשון

רוצים אוכל עם מעט קלוריות, קל להכנה וגם זול? נסו ותתאהבו...

החורף הוא זמן בו אנו יותר נוטים להתכנס בבתים בכלל, ובמהלך תקופת הקורונה בפרט. זהו גם הזמן בו אנו כמהים לאוכל חם ומזין, משביע וגם מנחם.

מרקים – המאכל הראשון לחורף הוא כמובן המרק. רק הפעם נסו מרקים מגוונים ושונים ממרק הירקות הקלאסי או מרק עוף. כנסו ללינקים ותהנו ממתכונים עשירים כגון המתכון למרק אפונה וקישואים, או מתכון למרק סלק, גזר ובטטה.

מומלץ מאוד להוסיף למרקים גם קטניות כגון עדשים כתומות. העדשים הכתומות נימוחות ונמסות במרק ומוסיפות לו מרקם עשיר ומגוון. אפשר להוסיפם בקלות על מנת להשביח מרק כתום שכולל בטטה או דלעת.

מומלץ להיות יצירתיים ומקוריים ולשלב במרק ירקות שפחות רגילים להשתמש בהם. למשל אם אתם פחות רגילים להשתמש בקישואים, סלק, בטטה, דלעת או דלורית נסו דווקא לשלבם במגוון מתכונים ותופתעו לטובה…

קטניות – קטניות זה גם אוכל מנחם ומאוד משביע. הן מכילות חלבון מהצומח, זולות וקלות להכנה. מומלץ לקרוא את הכתבה על הקטניות, בנוסף לחלק השני וגם השלישי בסדרת הכתבות על איך לאכול בריא בתקציב מאתגר. ניתן לשלב את הקטניות במגוון אופנים. למשל במרק. יתרון נוסף הוא אם טוחנים את המרק אז לא רואים את הקטניות, וכך אפשר להוסיף שפע של קטניות למרק שכל בני המשפחה ייהנו ממנו. אם למשל פחות אוהבים אפונה כשלעצמה, ברגע שהיא טחונה במרק ביחד עם שאר המרכיבים היא הופכת לפחות דומיננטית בטעמה וכך ניתן עדיין להנות מערכיה התזונתיים.

הקטניות כוללות עדשים כתומות, ירקות ושחורות. שעועית אדומה, לבנה, אזוקי או כל שעועית אחרת שאתם אוהבים. חומוס הוא גם קטניה מעולה שניתן לעשות ממנה הרבה מתכונים מעבר לממרח הפופולארי.

פשטידות – יכולות להיות מאוד בריאות אם הן מכילות ירקות כגון כרובית, ברוקולי, בטטה או ירקות נוספים. זאת דרך מעולה להכניס ירקות נוספים לתפריט היומי. כדאי להעדיף פשטידות המכילות בטטה במקום תפוח אדמה, או להמיר חצי מכמות תפוח האדמה בבטטה. זאת מכיוון שבטטה יותר בריאה ומכילה יותר ערכים תזונתיים מתפוח האדמה. בנוסף, תפוח האדמה נמנה על משפחת הסולניים: ירקות העלולים לגרום לדלקת ואינם מומלצים לאכילה לאנשים הסובלים מדלקות כגון דלקת מפרקים.

בפשטידות מומלץ להשתמש בביצים אורגניות על פני ביצים רגילות. כדאי גם להשתמש בקמח מלא ולא לבן, כך גם תזכו מערכים תזונתיים רבים יותר בנוסף לסיבים תזונתיים. כאשר הקמח המלא מעורבב בתוך הפשטידה אתם וגם בני משפחתם פחות תרגישו ותראו שמדובר בקמח מלא וזאת דרך מעולה לשלבו בתפריט מתחת לרדאר…

דוגמה לכך היא מתכון מאפינס ירקות לילדים – מתכון בלינק. זהו בעיקרו מתכון בריא, אך אפשר להפכו ליותר בריא אם נשתמש בבטטה במקום בתפוח אדמה. במקום קופסת התירס המשומר נוסיף עוד גזר (ירק מתוק שילדים אוהבים). נשתמש בביצים אורגניות, ובמקום הקמח התופח נשתמש בקמח מלא. זהו מתכון קל ומהיר הכנה, והשדרוגים המוצעים לא יפגעו בטעמו אלא להפך, ישבחו אותו ויוסיפו לו טוויסט מיוחד…

פירות וירקות טריים – נכון שבחורף כיף גם לאכול מאכלים חמים, אך דווקא פירות וירקות טריים מכיל ויטמינים ומינרלים רבים החיוניים לתפקוד תקין של כל מערכות הגוף, כולל מערכת החיסון. מומלץ לאכול ביום כ- 8 ירקות ופירות ביום. חלקם יכולים להיות טריים אך חלקם יכולים להיות חלק ממרקים, פשטידות ועוד. מומלץ לקרוא את הכתבה על חשיבות הפירות, וגם את הכתבה על ויטמין C. החלק הראשון וגם השני על חיזוק מערכת החיסון יעזור לכם רבות גם בחורף.

החלק השני יפרט מאכלים נוספים שאפשר ליהנות מהם במהלך החורף, ללא תחושת אשמה וללא השקעה מרובה של כסף או זמן במטבח. זה הכל תלוי בכם, ברצון שלכם ובמידת היצירתיות שלכם.

כן, תפתיעו את עצמכם ואת בני משפחתכם על ידי הכנת מתכונים חדשים! תיהנו מהיצירתיות ומהמגוון! הרי בישול זה גם סוג של אמנות ואפילו סוג של ביטוי עצמי. זאת דרך נוספת להביע אהבה והערכה לעצמכם וגם לסובבים אתכם!

בהצלחה רבה!

נועה רול מתמחה בנטורופתיה נשית מותאמת אישית, וגם בתזונה בריאה ומבריאה

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
סגירה
סגירה