דגיםחגים

דג שלם בתנור

10 דק' הכנה, 60 דק' אפיה ומנה חגיגית על השולחן

כן, דג שלם… ככה אנחנו קוראים למנה הזו שאנחנו רוצים להתפנק בערב.

מצרכים:

4  דגי בורי שלמים (או לפי מספר הסועדים)

2 עגבנייה חתוך לקוביות  

1 לימון חתוך לעיגולים דקים  

2 בצל בינוני חתוך לקוביות

5 שיני שום קצוצות

תבלינים:

2 כפיות תבלין לדגים

1 כפית שטוחה מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. נדאג להפשיר את הדגים עם לימון ומים ומלח גס בקערה
  2. נפרוס נייר אפייה על תבנית לתנור
  3. נסדר את הדגים על המגש עם מעט רווח בינהם
  4. בקערה נפרדת נשפוך את כל התבלינים, העגבניות, הבצל, הלימון והשום.
  5. נוסיף מים קרים ונערבב
  6. נפזר את כל תחולת הקערה על מגש הדגים
  7. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 60  דק'

בתאבון !

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Check Also
סגירה
Back to top button
סגירה
סגירה