חגיםפשטידותצמחוני

פשטידת חצילים

45 דק' הכנה, פשטידת קסמים

המצרכים:

בצק עלים מופשר

תבנית עגולה או מרובעת

לתערובת החצילים:

חציל מקולף מהקליפה וחתוך לקוביות

עגבניה חתוכה לקוביות

בצל חתוך לקוביות

צרור כוסברה קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוץ

רבע כוס שמן זית

רבע כוס מים

להברשה:

חלמון ביצה מעורבב בכפית מים ושומשום. 

תבלינים:

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

1 כפית חוויג'

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  2. מרפדים את התבנית בבצק העלים כולל בדפנות, דוקרים מעט במזלג במספר אזורים ומברישים עם חלמון ביצה שמעורבב במעט מים. 
  3. מטגנים את תערובת החצילים בשמן הזית, ומוסיפים את התבלינים תוך כדי ערבוב
  4. מוסיפים רבע כוס מים, ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים. 
  5. שופכים את תערובת החצילים אל התבנית המרופדת בבצק, ויוצרים מלמעלה שתי וערב באמצעות פסי בצק עלים. 
  6. מברישים מלמעלה את בצק העלים בחלמון הביצה, ומפזרים שומשום מלמעלה. 

מכניסים לתנור ואופים עד להשחמת הבצק בערך 20 דק'

בתאבון !

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
סגירה
סגירה