חגים ומועדי ישראלכללי

קרפלך ומשקה שקדים: מנהגי עדות ליום כיפור

איך נהגו בני העדות השונות לקבל את יום הכיפורים? לפניכם מקבץ מנהגים מעניין לרגל קדושת היום

הסעודה המפסקת

בין אם הוריכם הגיעו מעיראק ובין אם ממרוקו – לכל יהודי התפוצות ישנם מנהגים שונים לסעודה המפסקת של ערב יום כיפור. לפניכם מקבץ מרתק שמגולל חלק מן המנהגים הללו:

יהודי פרס נהגו בערב יום כיפור למלא תרנגול באורז שיש בו גרעיני רימון – לגמר חתימה טובה ובשורות טובות כרימון.

יהודי מרוקו נוהגים לאכול בסעודה המפסקת את העוף מהתרנגולות שעליהם ביצעו את הכפרות.

התימנים נהגו לאכול חמאה מבושלת לפני הסעודה הבשרית ורק אז לאכול מרק ובשר.

קהילת יהודי תוניסיה נהגה לאכול קוסקוס עם ירקות או תבשיל תפוחי אדמה ברוטב עגבניות, בלי לקבוע סעודה על הפת כדי לא לומר זימון. לכן כל אחד מהאנשים אכל בנפרד, ובתום הסעודה נהגו לטבול ביצה קשה באפר ולאכול אותה כסמל לאבלות על חורבן בית המקדש.

בבית הכנסת

עדות רבות מארצות המזרח נעגו להביא חבוש שבו ציפורן, ולהעביר בין המתפללים לברכה על הריח.

מוצאי היום

עדות רבות נוהגות לשבור את הצום עם תה ועוגיות או עוגה מתוקה.

יהודי בבל נוהגים לפתוח את הצום עם משקה בשם 'חגיגי' שעשוי משקדים.

קהילת יהודי סוריה נוהגת לשבור את הצום עם ביצים, כעכים או דברים עגולים שמסמלים שלימות בעולם.

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
סגירה
סגירה