טבעי לי

איך לאכול בריא וטעים במהלך החגים – חלק שני

יש שפע של מזונות מומלצים שיעצימו את הבריאות, יקלו על מערכת העיכול ויפחיתו סיכויים להשמנה

החלק הראשון כלל רעיונות מעולמות הדגנים, קטניות וירקות שאפשר ליהנות מהם במהלך החגים. החלק הנוכחי יתמקד במזונות נוספים כגון פירות ושמנים שישדרגו את שולחן החג וגם את הבריאות שלכם.

פירות:

רימון – הרימון הוא פרי מאוד בריא בעל איכויות רבות. כדאי מאוד לאכול ממנו לאורך השנה (אם מוצאים אותו) ולא רק כאחד מסימני החג. אם מוצאים רימון שלם, ללא פגם, אז הוא יוכל להחזיק מעמד חודשים רבים עד לפתיחתו. אך כאשר קליפת הרימון כבר סדוקה, או שכבר הרימון חתוך, אז מומלץ לאכול אותו תוך מספר ימים. גם מיץ רימונים הוא מאוד בריא. אך עדיף מיץ טרי שנסחט במקום שעדיין מכיל כמות גבוהות של ויטמינים ומינרלים מאשר מיץ שנשאר בחוץ כמה שעות. מיץ רימון מפוסטר או משומר הקונים למשל בסופר גם לא מכיל כמות גבוהות של ויטמינים ומינרלים עקב תהליכי השימור שהוא עבר.

תמרים – גם מאוד בריאים. כדאי להוציא את הגלעין של כל תמר ולבדוק שאין בו תולעים.

חטיף בריא  בין הארוחות יכול להיות תמר פתוח ובמקום הגלעין אפשר להוסיף אגוז או שקד. התמרים מתוקים, וכוללים פרוקטוז (סוכר פירות), הנספג בזריזות במערכת העיכול, מעלה את רמות הסוכר (באופן חיובי) ונותן אנרגיה זמינה ובריאה. זה אידיאלי אם מרגישים פתאום עייפות או "נפילת סוכר", או רוצים משהו מתוק אך בריא. יש לציין שתמרים אינם מומלצים לחולי סכרת או לכאלו הסובלים מרמות גבוהות של סוכר.

ארץ ישראל בורכה בפירות רבים, הרבה מעבר לרימון ולתמר. במהלך החגים מומלץ להנות מהשפע הרב של הפירות ולגוון בהם. חשוב לציין שכדאי לאכול פירות על קיבה ריקה, למשל בבוקר, וכדאי להמתין לפחות 20 דקות עד שאוכלים מאכלים יותר כבדים.

בנוסף, מומלץ מאוד שלא לאכול פירות כקינוח בסוף הארוחה. זאת מכיוון שהפירות מתעכלים מהר, יותר מהר למשל מחלבון מהחי כגון דגים או בשר. ואם אוכלים מהם בסוף הסעודה אז מערכת העיכול קודם כל תעכל את החלבונים ואז שהפירות יתעכלו הם "יעמדו" ויצרו תסיסה במערכת העיכול דברים העלול לגרום לבעיות במערכת כמו גזים ונפיחות בטנית.

עדיף לאכול פירות טריים, ולא משומרים, קפואים או יבשים (עקב תהליכי העיבוד והשימור שהם עברו).

שומנים ושמנים:

טחינה משומשום מלא – מכילה פי כמה יותר סידן מאשר טחינה רגילה, לכן מאוד מומלץ לקנות דווקא אותה. אפשר להוסיף לימון, שום, מלח, פלפל ופפריקה שממש משדרגים את הטחינה המלאה שמעבר לסידן כוללת גם הרבה חלבון.

אבוקדו – עונת האבוקדו מתחילה כעת וכדאי מאוד לנצלה. האבוקדו כולל שומן בריא מהצומח ואפשר לשלבו בהרבה סלטים מרעננים.

שמן זית מכבישה קרה –  זהו השמן הכי מומלץ. כדאי להימנע משמנים מעובדים כגון קנולה, סויה וחמניות.

כדאי להימנע משומנים לא בריאים כגון שומן טראנס ומרגרינה, וגם כאלו הנמצאים בבורקסים, ג'חנון (תעשייתי ולא ביתי) ועוד.

מתוקים:

הרבה אנשים אוהבים מתוקים, בעיקר בחגים. גם פה, אפשר לבחור בעוגות יותר בריאות למשל עוגת תפוחי עץ מעולה, או אפילו עוגת גזר או עוגת בננה. אם כבר כן מכינים עוגת שוקולד, אז עדיף לבחור בשוקולד מריר איכותי בעל אחוז גבוה של מוצקי קקאו, על פני אבקות קקאו או שוקולד מעובדות הכוללות חומרים משמרים. בהרבה מתכונים אפשר גם להפחית את כמות הסוכר והעוגה עדיין תהיה טעימה. כדאי להימנע מלהכין עוגות שמרים. יש כל כך הרבה אופציות לעוגות בחושות בריאות, מעולות וטעימות אפילו יותר מהשמרים.

שתייה:

מים – כדאי להרבות בשתיית מים, כ- 8 כוסות ליום. אם רוצים לשדרג את המים אז אפשר להוסיף פלחי תפוז, לימון, או אפילו דבש או קינמון.

משקה אנרגיה – מיוחד לחג יכול לכלול: מים, פלחי לימון או תפוז ומקל קינמון. אפשר גם להוסיף מעט דבש.

יין – עדיף מבירה, וגם זאת לצורך במידה.

בתקופת החגים הילדים נמצאים בבית והתזונה שלהם שונה מזו בימי השנה הרגילים. מומלץ לקרוא את הכתבה על ילדים בריאים ומתוקים חלק ראשון וגם שני, בנוסף לכתבות על אוכל בריא שילדים אוהבים וגם על דרכים לעודד ילדים לאכול אוכל בריא.

במהלך החגים המשפחה גם יותר ביחד בחופש. לכן מומלץ לקרוא את הכתבה על איך לעבור את החופש בשמחה והנאה, הנכונה גם לתקופת החגים.

מומלץ מאוד להימנע מאוכל מעובד ומתועש, שלאחריו אנו עלולים להרגיש יותר עייפים וכבדים.

בנוסף להימנעות או הפחתת מזונות המכילים סוכר בכמויות גבוהות.

אפשר לאכול באופן בריא, טעים ומזין במהלך החגים וגם להנות מכך בשמחה. זה עניין של מודעות ורצון לשנות ולפעול לטובה.

בהצלחה רבה!

אני מאמינה בכם!

נועה רול היא נטורופתית המתמחה בבריאות הגוף והנשמה, כולל בתזונה בריאה ומבריאה

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
סגירה
סגירה