חגיםמאפיםמתכוני ילדים

לזניה שילדים אוהבים

60 דק' הכנה, הגיוון המושלם לפיצה

הילדים אוהבים גבינות? מעוניינים לגוון כבר את הפיצה אבל לא לוותר על פטריות וזיתים. זה המתכון עבורכם.  

מצרכים:

חבילת דפי לזניה מוכנים (12 דפים)

רוטב העגבניות:

500 גרם עגבניות מרוסקות או 3/4 קופסת שימורים גדולה.

2 כפות רסק עגבניות

3 כפות שמן זית

1/2 כוס מים רותחים

1 טבלית שום כתוש של דורות או 3 שיני שום קטושות

1 כף שטוחה סוכר  

1 תבלית בזיליקום של דורות או 1 כף שטוחה תבלין בזיליקום

1/3 כפית מלח

1/3 פלפל שחור טחון

מלית הגבינות:

1 קופסה גבינה לבנה 250 גרם 9%

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

תוספות:

סלסלת פטריות טריות חתוכות דק או קופסת שימורים אחת

3/4 כוס זיתים ירוקים חתוכים

אופן ההכנה:

  1. נחמם תנור ל-190 מעלות
  2. כל סוג מצרכים נערבב היטב בקערה נפרדת (רוטב בנפרד, מלית גבינה בנפרד, תוספות בנפרד)
  3. נשמן תבנית 20X29
  4. נתחיל בסידור: שכבה של 3 דפי לזניה, עלזה מניחים 1/4 מהרוטב, על זה מניחים 1/3 ממלית הגבינות, על זה 1/3 תוספות.
  5. חוזרים על זה עד שמגיעים ל-4 שכבות.
  6. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור ל-40 דק'.
  7. מסירים את הכיסוי ומשאירים לעוד 15 דק'.

דגשים: עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני, ניתן לשבור ולסדר בתבנית בהתאמה.

יש לוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב ברוטב

השכבה האחרונה היא הרוטב.

בתאבון!

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
סגירה
סגירה