חגיםטבעוניסלטיםצמחוני

סלט בטטה מקורמל עם עדשים שחורות

חצי שעה הכנה, סלט עשיר שמקפיץ כל ארוחה

מחפשים סלט עשיר שייתן מראה קיצי על שולחן האירוח שלכם?

הגעתם למתכון הנכון.

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

1 כוס עדשים שחורות

2 בצל סגול בינוני

1/2 כוס סוכר חום

2 כפות שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה מלח

מים לפי הצורך.

אופן ההכנה:

  1. נתחיל עם העדשים, בסיר קטן נכניס את העדשים ונכסה במים קרים (המים צריכים לכסות קצת את גובה העדשים).
  2. מביאים לרתיחה ולאחר מכן ננמיך את האש לבינונית ונבשל את העדשים כ-10 דק'.
  3. במידת הצורך ניתן להוסיף טיפה מים כל הזמן אם רואים שהעדשים מלמטה כבר מתבשלות היטב.
  4. לאחר מכן נסנן את העדשים במים קרים וניתן להם לנוח בקערה.
  5. נחתוך את הבטטה לקוביות גסות ונאדה אותן בסיר אידוי עד קבלת ריכוך קל בדגש על ריכוך קל.
  6. נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ובמחבת עם שמן הזית נטגן היטב עד ממש שהבצל הופך שקוף.
  7. מוסיפים את קוביות הבטטה ועליהם מוסיפים את את הסוכר החום וחומץ בלסמי ומטגנים יחד עד קבלת קירמול עדין.
  8. מוסיפים את הכל לקערה עם העדשים ומתבלים במלח פלפל , ניתן לתקן טעמים ומגישים.

בתאבון!

תגיות
הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
סגירה
סגירה