בשרמתכוני ילדים

תבשיל בורגול עם קציצות בשר ואפונה ברוטב

2 שעות הכנה המנה שהילדים מחכים לה אחרי הגן

הילדים רק מחכים למנה הזו אחרי שחוזרים מהגן ומה שטוב בה שהיא בריאה וניתנת לגיוון.

אנחנו כל שבוע מכינים אותה עם משהו אחר בפנים, במתכון זה נכין את קציצות הבשר עם בורגול ואפונה.

מצרכים להכנת הקציצות:

חצי קילו בשר טחון

1בצל בינוני

חצי חבילת פטרוזיליה (ניתן להמיר בכוסברה למי שאוהב)

1 כף שמן

3 כפות פירורי לחם

2 שיני שום

תבלינים להכנת הקציצות :

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

מצרכים להכנת הרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל בינוני

1 רסק עגבניות קטן

1 כוס מים רותחים

2 כוסות בורגול עבה

1 חבילת אפונה קפואה

תבלינים להכנת הרוטב :

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

** לפני התחלת המתכון חשוב מאוד לברור את הבורגול ולהשרות אותו במים חמים כחצי שעה**

אופן הכנת הקציצות:

1. בקערה בינונית נשים את הבשר המופשר

2. נקצוץ דק דק את הבצל והפטרוזיליה והשום (אני נעזרת בקוצץ מזון) ונוסיף לקערת הבשר.

3. נוסיף לקערה את השמן, פירורי הלחם והתבלינים ונתחיל לערבב היטב עם היידים את הבשר עד שכל המרכיבים נהפכים לעיסה אחת.

4. נקרוץ עיגולים קטנים של קציצות ונניח בצד

אופן הכנת הרוטב:

1. נחמם סיר עמוק עם השמן

2. נחתוך בצל לרצועות דקות ונטגן בסיר עד הזהבה

3. נוסיף את הרסק עגבניות והתבלינים ונערבב היטב.

4. נוסיף את כוס המים, נערבב היטב וננמיך לאש נמוכה ונבשל כרבע שעה. חשוב מאוד לבדוק אם המים לא נגמרו, אם כן יש להוסיף עוד חצי כוס.

5. לאחר שהרוטב התבשל זה הזמן להוסיף את הבורגול והאפונהונערבב.

נוסיף את הקציצות אחת אחת לתוך הסיר ונמלא את הסיר במים רותחים עד גובה הקציצות ונבשל על אש בינונית כשעה עד שעה וחצי. מדיי פעם יש להרים עם כף את הרוטב על הקציצות.

בתאבון !

הצג עוד

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button